Vundamendikate Delta MS

Kasutatakse eelkõige konstruktsioonide puhul, kus eeldatav ärajuhtimist vajav kondensvee kogus ei ole eriti suur (normaalne olukord), vundamenti või keldriseina ümbritsev täitepinnas võimaldab normaalset pinnasevee filtreerimist (ei ole savi) ning vundamendikattele rakendatav koormus ei ületa 250 kN/m².

Tehnilised andmed
Materjal: spetsiaalne, suure tihedusega polüetüleen; värvus pruun
Struktuur: diagonaalne mügarstruktuur
Materjali paksus: 0,6 mm
Mügarate kõrgus: 8 mm
Rulli mõõdud: 1,0 x 20 m rullis 20 m²
1,5 x 20 m rullis 30 m²
2,0 x 20 m rullis 40 m²
Survetugevus: 250 kN/m²
Veejuhtivus: 135 l/min m (2,25 l/s m; 8100 l/h m)
Kasutustemperatuur: -30º C ... +80º C
Tulekindlus: klass B2, vastavalt DIN 4102 nõuetele
Keemilised omadused: talub erinevaid happeid, leeliseid, alkohole jm; ei sisalda mürke; neutraalne joogiveele
Kestvus: valmistaja poolt tehtud testide alusel püsib toode kasutustingimustes muutumatuna üle 50 aasta.

Vundamendikatte DELTA ®-MS õige paigaldamine tagab Teile soovitud tulemuse:

  • DELTA®-MS kaitseb põhikonstruktsiooni maa seest tuleva pinnasevee ja liigniiskuse eest.
  • Konstruktsiooni ja DELTA®-MS vundamendikatte vahele moodustub tänu mügaratele õhuvahe, mis võimaldab hoone seestpoolt tulevast niiskusest tekkiva kondensvee ärajuhtimist.
  • Korralikult kinnitatud vundamendikatte ülaserv ei lase pinnaseosakestel sattuda DELTA®-MS ja konstruktsiooni vahele, mis põhjustaks dreenivate vahede ummistuse.
  • DELTA®-MS vundamendikate on tõhus kaitse kapillaarniiskuse takistamiseks ka pinnasele rajatavate betoonpõrandate ehitusel.
DELTA®-MS paigaldamine:
  • Vundamendist eemaldatakse väljaulatuvad osad ja segujäägid.
  • Vundamendi alaosa (5) kaetakse bituumenkattega (6).
  • DELTA®-MS vundamendikate lõigatakse õigesse kõrgusesse. Kui lõigata kogu rulli, on sobiv kasutada saagi, üksikuid lõikeid on mugavam teha noaga. Võimaluse korral oleks hea valida juba sobiva kõrgusega vundamendikate (1,0 m, 1,5 m või 2,0 m).
  • Vundamendikate asetatakse mügaratega vastu põhikonstruktsiooni (3).
  • Paigaldamise kergendamiseks kinnitatakse rulli algus mõnest kohast kinnitusnaeltega (2) ja seejärel rullitakse kate lahti vastavalt vajadusele.
  • Vundamendikatte DELTA®-MS 7 cm laiune ilma mügarateta serv tuleb kinnitamiseks jätta kindlasti ülaservaks, kui ülaservas ei kasutata DELTA®-servaliistu (1). Sellisel juhul tuleks ülaserv kinnitada laiapealiste montaažinaelte abil ca 25 cm vahedega.
  • DELTA®-servaliistu abil kaetakse vundamendikatte ülaserv täiesti tihedalt ja naelutatakse kinni ca 75 cm vahedega kui katte kõrgus on kuni 2 m ja tihedamalt kui vundamendi sügavus ületab 2 m.
  • DELTA®-MS kinnitatakse lõplikult 4-6 kinnitusnaelaga 1 m² kohta (kui vundamendi pind on ebatasane, tuleks kate kinnitada tihedamalt). Sobiv vahend kinnitamiseks on spetsiaalne DELTA®-kinnitusseib+nael (10).
  • Rulli jätkukohtades jäetakse ülekate ca 20-25 cm.
  • Vundamendikatte DELTA®-MS efektiivne niiskustõke tagatakse tõkestatava pinnasevee ja sisemisest niiskusest tekkiva kondensvee juhtimisega õigesti ehitatud drenaaži (8). Kindlusta, et drenaaž asuks vundamendijalami alaservast allpool.
  • Drenaaž ümbritsetakse jämeda drenaažikruusa või -killustikuga (9) ja eraldatakse ümbritsevast pinnasest (4) Lektex- maaehituskangaga (7).
  • Betoonpõranda rajamisel võimaliku kapillaarniiskuse keskkonda on DELTA®-MS samuti asendamatu niiskustõke, mis oma mügarstruktuuri abil kaitseb põrandakonstruktsiooni sisemisi kihte liigniiskuse eest ja samas võimaldab tekkiva liigvee konstruktsioonist ära juhtida. Kate paigaldatakse mügaratega allapoole ja ei vaja peale tuleva koormuse tõttu isegi kinnitamist.

DELTA MS tooteleht (pdf)


Hinnad:  EUR EEK
Kood Nimetus     Ühik Jaehind Kogus
39284

VUNDAMENDIKATE DELTA-MS 1,0X20M/PRUUN

tk 35,00
39285

VUNDAMENDIKATE DELTA-MS 1,5X20M PRUUN

tk 63,00
39286

VUNDAMENDIKATE DELTA-MS 2,0X20M PRUUN

tk 70,00
Hinnad sisaldavad käibemaksu 20%.
Pildid on illustreeriva iseloomuga.
Ehituslogistik jätab endale õiguse hindu muuta.
Lisa