Tellised Wienerberger

Küsi pakkumist

nael@nael.ee

+372 5203330

Toodete tellimisel on miinimum kogus 1 alus ning kauba tellimiseaeg kuni 14 päeva. Toodete täieliku sortimendi leiate aadressilt www.wienerberger.ee

Tellised on olnud täiuslikuks ehitusmaterjaliks juba 5000 aastat. Põhjuseid selleks on mitmeid ning need on jäänud läbi aegade püsima kuni tänapäevani.

Telliste kasutamisel on tohutult eeliseid, näiteks:

  • ilu ja mitmekesisus
  • vastupidavus ja väärtuse säilimine
  • mugavus ja tulekindlus
  • savitellis – keskkonda säästev toode

Ilu ja mitmekesisus

Terca  tellised

Oma kodu välisilme kujundamisega, mille juures fassaadil on eriti suur osa, väljendame oma stiili ja maitset. Tellise kasutamine disainis võimaldab luua ükskõik millise mulje – traditsioonilisest kuni kaasaegseni. Terca toodab telliseid igas võimalikus värvitoonis ja erineva pinnaviimistlusega, inspireerides kujutusvõimet nii, et majast saaks kodu. Terca  tellisetehas Aseris kasutab kohalikku toorainet, nii et valmistatud tooted on kooskõlas ka kohaliku keskkonnaga. 

Vastupidavus ja väärtuse säilimine

Hiina müür

Terca tellistest ehitatud hooned on mõeldud mitmetele põlvkondadele, et nad saaksid seda nautida tänu hoone heale vastupidavusele ka karmides ilmastikutingimustes. Tellised on tuntud kauakestva materjalina, seda näitavad ka Rooma veejuhtmed ja tellistest ehitatud Gooti kirikud. Tellistest ehitised vajavad elegantse välimuse säilitamiseks vähe hooldust, muutes hooned nii atraktiivsemaks tulevastele omanikele.

Tellisesse ja mörti  investeerimine on eriti asjakohane majaostjatele, kes peavad langetama ühe olulisima ja kulukaima otsuse oma elus. Inimene tahab olla kindel, et maja ostes saab ta endale kodu, mis on ehitatud äraproovitud ja kindla tehnoloogia abil, ning et selle otsuse langetamine ei vallanda uute probleemide laviini. Ärge minge kompromissile! - Seina ehitamiseks kasutatava materjalile tehtavad kulutused on ehituse üldmaksumusest vaid väike osa, kuid see on kodumaja kvaliteedi, tema esteetilise väljanägemise ja püsiva turuväärtuse jaoks otsustava kaaluga.

Mugavus

St. John's (Aseri)
Tellise omadused loovad palju eeliseid ka hoone hingavuse, soojus- ja heliisolatsiooni osas. Nii tagab tellis selle, et kodus olles tunneb inimene end tõesti mugavalt. Tellisel on ideaalne hingamine. Ta imab siseruumidest niiskust ning vallandab selle välisõhku, vältides seega niiskuse kogunemist ja tagades mugavama elukeskkonna. Tellistest sein kogub päikeseenergiat ja soojust ning suudab talletada maja seest pärinevat soojust. Hiljem vabaneb talletunud soojus majja. See aitab vähendada küttekulutusi ning temperatuuri kõikumised on väiksemad tänu soojuse talletumisele ja hilisemale siseruumi vabastamisele. Seepärast jäävad ruumid talvel õdusalt soojaks ning suvel mõnusalt jahedaks. Heliisolatsiooni on vaja selleks, et säästa majaelanikke nii väljast kui ka naabritelt kostuvast mürast. Õhus, ehitise struktuuris ja mujal tekkiva müra tase on minimaalne. Tugevatel savitellisest välisseintel on suurepärased heli isoleerivad omadused.

Tulekindlus

Tellised on tulekindlad

Telliseid põletatakse valmistamisprotsessi käigus, seepärast on nad tulele “immuunsed”. Tellised klassifitseeritakse “mittepõlevateks”. Mittepõlev ehitusmaterjal vähendab tulekahju ja selle tagajärgede ohtu. Tulekahjudes saadud kahjustused ei ole enamjaolt tingitud inimese otsesest kokkupuutest tulega, vaid mürgiste gaaside sissehingamisest. Mürgist suitsu tekitavad põlevatest ehitus- ja muudest materjalidest pärinevad gaasid, samas tellis niisuguseid gaase tulekahjus ei eralda.

Savitellis - keskkonda säästev toode

Tellis on puhas ja looduslik toode

Tellis – puhas, looduslik toode
Tellise toormaterjal koosneb ainult tellisesavist või savist. Seda kuivatatakse ja põletatakse, tagades seeläbi eluterve toode, sest tellis ühendab endas looduse neli elementi: tuli, vesi, õhk ja maa.
Kuna tellise loomiseks kasutatavad toormaterjalid – savi ja vesi – on looduslikud, ei sisalda tellised saasteaineid ega allergeene. Lisaks on tellised ka kahjurikindlad.  
 
Tellis – kergelt ümbertöödeldav
Telliseid on võimalik lihtsalt ümber töödelda. Mineraalmaterjali nagu tellis saab suurema vaevata uuesti kasutada näiteks alusmaterjalina tee-ehituses, heliisolatsioonimaterjalina ehituses, kattena tenniseväljakutel jm.
 
Tellis – läbini keskkonnasõbralik tootmisest kuni ümbertöötlemiseni
Tellise headele omadustele ning kõrgele esteetilisele ja majanduslikule väärtusele lisandub keskkonnaväärtuse loomine.


Kaevanduse lõpp … uuestisünd
Savikaevanduste uuestisünd väljendub puhkealade või mitmekesise taimestiku ja loomastikuga väärtuslike elupaikade, põlluharimiseks sobiva pinnase või ehitusmaa tekkes.