Plokid

Õõnesplokke kasutatakse hoonete vundamentide, kande- ja vaheseinte, tulekindlate seinte ning müratõkete ladumiseks. Murtud plokkidest saadakse nii tugev kandekonstruktsioon kui ka omapärase faktuuriga välispind. Puhta vuugiga laotud sein on kena ja ei vaja lisaviimistlust. Plokkide õõnsustesse on mugav paigaldada elektrijuhtmeid ja kommunikatsioone.

FIBO KERGKRUUSATOOTED
Fibo kergkruusatooted vastavad ideaalselt usaldusväärsuse ja looduslikkuse nõuetele, sest nende lähtematerjaliks on puhas eestimaine pruunsavi. Elavad ja hingavad ehitusmaterjalid, mis ei sisalda kahjulikke ühendeid, loovad ideaalse sisekliima ning lasevad ehitisel orgaaniliselt keskkonda sulanduda. Piiramatu korduvkasutus säästab ehitaja ja keskkonna ressursse.

Fibo kergkruus on ehitus- ja täitematerjal, mis saadakse savi paisumisel kõrgtemperatuursel põletusel pöördahjus. Loodusliku kruusaga võrreldes 4 korda kergemat sõmerat materjali kasutatakse laialdaselt isolatsiooni-, täite- ja dreenmaterjalina.

FIBO kergplokid ja -sillused on valmistatud vibropressmenetlusel kergkruusast, tsemendist ja veest. Kergplokkidel on kõik kergkruusa positiivsed omadused, nad on hõlpsad töödelda ja kerged viimistleda. Neid kasutatakse ehitamiseks nii peal- kui ka allpool maapinda. Fibo kergplokke toodetakse kahe survetugevusega: Fibo 3 (3 MPa) ja Fibo 5 (5 MPa). Kergbetoonist sillustel on plokkidega lähedased omadused ja ruumiline terasarmatuur.

AEROC POORBETOONIST TOOTED
Poorbetoon, nagu nimetuski ütleb, on poorse struktuuriga kivipõhjaline materjal. Poorbetooni valmistamise tehnoloogia printsiibid leiutati 1920.-30.-ndatel aastatel Soomes ja Rootsis. Esimesed kaks poorbetoontoodete valmistamise tehast rajati Rootsis, kust on pärit ka selle materjali vanimad ja tuntumad kaubamärgid Siporex ja Ytong. 1930-ndate aastate lõpus tegutses Siporex tehas ka Lätis.

Inglise keeles on poorbetooni rahvusvaheliselt kasutatav nimetus Autoclaved Aerated Concrete, lühendatult AAC või ka aircrete, saksa keeles porenbeton, rootsi keeles lättbetong, soome keeles höyrykarkaistu kevytbetoni.

Tänaseks on poorbetoontoodete tootmise tehnoloogia ja seadmed võrreldes algusaastatega tohutult arenenud, mis on lubanud veel reljeefsemalt välja tuua selle materjali unikaalsed omadused – kerguse ning samas ka tugevuse, mis lubab ühes materjalis ühendada nii soojustus- kui konstruktiivse materjali omadusi. Tänapäeval valmistatakse poorbetoontooteid erinevates riikides kõigis maailmajagudes kümnete eri kaubamärkide all – Euroopas on lisaks eelpool nimetatutele tuntumad veel Celcon, Tharmalite ja Durox Suurbritannias ning Hebel ja Porit Saksamaal. Kogu maailmas valmistatakse aastas kümneid miljoneid kuupmeetreid poorbetoontooteid.

Klassikalise poorbetooni põhitoorained on kõik looduslikud mineraalid – tsement, lubi ja peeneksjahvatatud kvartsliiv. Tinglikult võib öelda, et lisaks koosneb poorbetoon suures osas õhust, mis paikneb materjali suletud poorides. Toorainetest, nii nagu ka tootmistehnoloogiast, oleneb suurel määral poorbetoontoodete kvaliteet, mis võib sõltuvalt valmistajatehasest väga erinev olla.

AEROC põhitoorained on kõik puhtad eestimaised looduslikud mineraalsed materjalid, mis kõik tarnitakse tehase vahetust lähedusest – tsement Kundast, lubi Rakkest ning liiv Aeroc AS Toolse liivakarjäärist.  AEROC on kergeim ehituses kasutatav kivimaterjal, millel on samas piisav tugevus ka mitmekordsete hoonete kandeseinte ehitamiseks. Kõrgekvaliteediliste toorainete ning kaasaegse valmistamistehnoloogia koosmõjus saavutatud AEROC toodete mahukaalu ning survetugevuse suhte näitajad esindavad maailma selle ala absoluutset tipptaset.

AEROC materjali suletud poorides (mõõduga 0,5 – 2,0 mm) paiknev õhk annab toodetele suurepärased soojusisolatsiooni omadused ja hea tulekindluse. Samuti on materjal väga hästi töödeldav ning vee- ja külmakindel. Lühidalt võibki öelda, et AEROC on puidu parimate omadustega kivi, mis erinevalt puidust ei põle, ei mädane ega karda niiskust. See on ökoloogiline materjal, mis ei sisalda ega erita mingeid kahjulikke aineid.

Zoom
Plokk 90x190x390 (erinevad toonid)
Zoom
Valmis objekt De La Gardie kaubamaja
Zoom
Kergplokk maja